821363A0-652C-45C4-8B65-7604AF61F214

Varmt välkomna!

Vi vill att er upplevelse ska vara perfekt, tveka inte på att komma till oss om ni har frågor om er vistelse i Gysinge!

Ni börjar dagen med att checka in hos oss och gör er hemmastadda i ett av våra bekväma och smakfullt inredda rum. På med vandringsskorna för nu är det dags att ta sig ut! Bara ett promenadstråk  från vandrarhemmet möts ni av Gysinges vackra brukssamhälle, där kommer ni ha en rad upplevelser framför er att utforska.

Förmiddagen avnjuts bäst med en promenad runt Gysinges berömda forsar eller bland de många vandringslederna kring Nationalparken. Här finns allt för att få en fulländad naturupplevelse, från fiske och fågelskådning till paddling och vandring.

När hungern smyger sig på finns det gott om rastplatser runt naturområdet, annars rekommenderar vi Café Udden där ni kan avnjuta av en god lunch/fika med en minnesvärd utsikt över älven.

Nu har benen fått vila och magarna är mätta! det är dags att utforska Gysinges brukssamhälle och dess vackra miljö, ett av de bäst bevarade i Sverige med anor från 1600-talet. Värt ett besök är Gysinge Centrum för Byggnadsvård där ni kan se byggnadsvårdsutställningar och få inspiration om hur man bäst bevarar gamla möbler eller hus. TIPS! Köp deras linoljesåpa som gör underverk i hushållet!

För den kulturintresserade rekommenderar vi att besöka Galleri Blå, som ligger huset bredvid vandrarhemmet. Här finns olika utställningar året om som man inte får missa! Läs mer på deras facebook sida vi länkat under fliken "Att göra i Gysinge" därni får mer info om vilken utställning de har när just ni är här!

Kvällen är här och vad är ett bättre avslut om inte en grillmiddag?! Ni som gäster hos oss har möjlighet att låna grillplatsen på trädgården utanför vandrarhemmet. Vi tipsar även alla att boka bord på det nyrenoverade samt omtalade Wärdshuset på bruket. Där kommer du och ditt sällskap få avnjuta en middag på Toppnivå! Var snabba, det bokas på snabbt.

Bakom Wärdshuset ligger en vacker liten badplats, varför inte avsluta kvällen med ett kvällsdopp innan hemfärd mot vandrarhemmet igen.   Efter en fartfylld dag i vackra Gysinge är det äntligen dags för en god natts sömn, imorgon fortsätter äventyret…