Varmt välkomna!

Ni börjar dagen med att checka in hos oss. Gör er hemmastadga, tveka inte att fråga oss om sevärdheterna eller hjälp med eventuella reservationer om ni skulle behöva de. Vi vill att din upplevelse i Gysinge ska bli perfekt! 

Bara ett promenadstråk  från vandrarhemmet möts ni av Gysinges vackra brukssamhälle, där ni har en rad upplevelser framför er att utforska. Allt från en fika på Café Udden som för många blir minnesvärt då ni praktiskt taget avnjuter kaffet mitt på älven till en metarstund vid forsarna.. Efter en promenad runt bruket har ni kanske fått upp aptiten lite!? Då föreslår vi en lunch på Orangeriet följt av ytterligare en promenad kring forsar och vandringsleder närliggande bruket.

Fram mot eftermiddagen blir ni kanske sugna på något mer i kulturellt, då rekommenderar vi först en visit på Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Där kan ni få en drös av inspiration på hur ni kan bevara både era gamla möbler eller hus. Bara att gå omkring den vackra miljön och synen av de vackra husfasaderna gör en lycklig ända in i själen. TIPS! är att ni köper med er linoljesåpan som gör underverk i hushållet! 

Vägen tillbaka  mot vandrarhemmet kommer ni att mötas av en vacker allé med jättestora magiska träd i olika konstformer. I slutet på allén kommer ni fram till Galleri Blå, som ligger huset bredvid vandrarhemmet, där de erbjuds olika utställningar året om som man bara  inte vill missa.

Nu kanske ni  känner för att göra ett fynd eller två! Vad bra, för bakom knuten finns Gysinges egna Antikloppis. Här hittar ni allt från gamla knappar till antika möbler och finsaker, leta noga, ni kommer att hitta något!

Kvällen är nu här, och är lika om inte mer spännande. Grilla! Det gillar vi alla... Ni som gäster hos oss har möjlighet att låna grillplatsen på trädgåden utanför varndrarhemmet.Vi tipsar också alla att boka bord på det nyrenoverade och omtalade Wärdshuset vid bruket. Där kommer du och ditt sällskap få avnjuta en middag på Toppnivå! Var snabba, det bokas på snabbt. Bakom Wärdshuset ligger en vacker liten badplats, varför inte avsluta kvällen med ett kvällsdopp innan hemfärd mot vandrarhemmet igen.  

Vet ni att festligheterna  kommer vilja fortsättas finns alternativet också nu att boka "Vildmarksbad" med badtunnor och bastu man kan hyra och det bästa är att ni badar samtidigt som ni  har älven som utsikt. Men va ute i god tid med bokningen via Äventyrs service.

Ni hittar kontaktinformation samt länkar till respektive verksamhets vi nämner under "Att göra i Gysinge" fliken.